Bergensprogrammet

Bli med på Europeisk mobilitetsuke 2016!

Twitter FB Publisert mandag 5. september 2016. Sist oppdatert mandag 3. oktober 2016

16. september åpner Europeisk mobilitetsuke i Bergen.  Her får du oversikt over ukens aktiviteter!

Last ned fullstendig program for Mobilitetsuken 2016

Årets tema er «Reis smart. Det lønner seg.» I Bergen vil uken bli synlig gjennom ulike aktiviteter, overraskelser og foredrag. Miljøvennlige reiser gjør godt for lommeboken din, luften du puster inn og kroppen din.

Hvor mye kan du for eksempel spare på å sykle til jobb noen dager i uka fremfor å kjøre?

Fredag 16. september: Overraskelser på morgenkvisten og Park(erings)dag

Startskuddet går fredag 16. september, og det blir overraskelser til gående, syklende og kollektivreisende. Følg med ved Småpudden, Nonnestien og Musikkpaviljongen mellom 0730 og 0900.

Denne fredagen vil du også kunne oppleve kunst og aktiviteter på parkeringsplasser i sentrum. På åpningsdagen er det nemlig «Parkingday» eller «Park(erings)dag. Blant annet kan du oppleve kunstnerduoen TASC Ablett & Brafield på parkeringsplassen utenfor Hordaland kunstsenter mellom kl. 1200 og 1800.

DSC_4933

Studenter fra BAS bygget drive-in-sykkelbar under mobilitetsuken 2015. Foto: Statens vegvesen

Klokken 1900 kan du få med deg foredraget “Social Art Practice as Lived Experience” med kurator og skribent Mary Jane Jacob på Hordaland Kunstsenter. Hun forteller om sitt omfattende arbeid med ulike sosiale kunstpraksiser. Gratis inngang.

Lørdag 17. september: Opplev byen uten biler!

Denne lørdagen arrangeres Bilfri dag mellom 1100 og 1500. Det blir en innholdsrik familiedag i området rundt Vaskerelven/Veiten/Øvre Ole Bullsplass. Her får store og små boltre seg i gatene uten biler med masse aktiviteter og moro.

Kart  og informasjon om hvilke gater som stenges finner du her

Joachim Skjævestad har syklet trial i snart 15 år, og er kanskje Norges mest kreative og stilfulle trialsyklist. Han skal ha sykkelshow på Torgallmenningen. I tillegg blir det

  • test av el-sykler
  • hoppeslott
  • sykkelløype for barn
  • kahootquiz
  • sykkelservice
21685359081_46006c6705_o

Mye morro når bilene er borte fra gaten! Her fra bilfridag 2015 i Kong Oscars gate. Foto: Statens vegvesen

21188656144_b8a7e39a08_o

Test en el-sykkel på Bilfri dag! Foto: Bergen kommune

Kom gjerne syklende, det blir gratis og trygg sykkelparkering på Torgallmenningen. Alvin fra Alvin og gjengen tar også turen innom!

Søndag 18. september: Ta beina fatt!

Søndag 18. september er det Gådag. Å gå er gratis, miljøvennlig og godt for helsen!

Kan du noen gode snarveier i Bergen? Som gjør det kjappere å gå til skolen, å rekke bussen eller Bybanen. Del din snarvei på instagram med #snarveibergen. Da er du med i trekningen av et bygavekort til 1000 kroner. Konkurransen varer til 1. oktober. Innbyggernes beste tips om snarveier legger vi ut på bergensprogrammet.no.

FB-image - Mobilitetsuken Bergen

Mandag 19. september: Gratis sykkelservice til folket

Møt opp på Sletten senter, Oasen, Øyrane Torg eller Lagunen mellom klokken 1400 og 1800 og få profesjonell sykkelservice helt gratis.

Tirsdag 20. september: Kjør kollektivt

Tirsdag 20. september er det kollektivdag, og vi oppfordrer alle til å la bilen så og kjøre kollektivt til skole, jobb og ærend. Vi lover at noen av kollektivpassasjerene kan smile ekstra bredt denne dagen!

Onsdag 21. september: Bli med på verdensrekordforsøk!

Sammen med Norsk institutt for samkjøring (NIFS) gjør Bergen et verdensrekordforsøk på samkjøring onsdag 21. september. Avtal med kollegaen eller naboen og registrer deg i samkjøringsappen Carma eller HentMeg for å delta!

Bildeling og samkjøring – noe for meg? Ta turen til Litteraturhuset klokken 19 onsdag 21.september og hør om smartere transportvaner med samkjøring og bildeling. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Følg oss på Facebook: Mobilitetsuken i Bergen

Kategori: Bergen sentrum